torsdag 31 januari 2008

Restriktiva vindar blåser över Danmark

Nu höjs röster i Danmark för att höja åldersgränsen för inköp av alkohol till 18 år. Det kanske inte låter så uppseendeväckande men om man betänker att det inte var många år sedan Danmark inte hade någon åldersgräns alls så blir det tydligare. Dessutom har man på den här korta tiden redan höjt åldersgränsen en gång, från 15 till 16 år.

Varför höjer man då åldersgränser? Jo, det visar sig att det är ett av de allra bästa alkoholpolitiska instrumenten för att ungdomar ska dricka mindre!

På bilden: Preben Rudiengaard, ordförande i danska Folketingets hälsoutskott, är för en höjning av åldersgränsen till 18 år.

måndag 28 januari 2008

Ekonomisk talesman

Imorgon får vi Socialdemokrater en ny ekonomisk talesman och jag får vara med på mötet där han...eller hon...väljs. Kul!

Det är viktigt att vår politik matchas av en ekonomisk politik som inte gör att klyftorna ökar utan att fler får det bättre. Jag hoppas att vår nya talesman kan hjälpa till att forma den politiken.

Blir det Östros?

torsdag 17 januari 2008

Nu får vi ett övergångställe i Fruvik

I går beslutade vi i Kommunstyrelsen att det ska byggas ett övergångställe från Torshäll över till busshållsplatsen på andra sidan vägen. Ett mycket bra beslut!

Det är i dagsläget mycket farligt att korsa vägen. Det är en 50-sträcka men många kör i 70 och vi som ska över är ofta stressade på morgonen och springer över vägen utan att se oss för ordentligt. Det är en väldig tur att det inte har hänt någon olycka. Nu ska ärendet upp i Kommunfullmäktige men det är bara en transportsträcka eftersom vi är överens i alla partier.

måndag 14 januari 2008

12 331

Gårdagens siffra är 12 331. Jag har fått låna en stegräknare.

Hallå politiker!

De närmaste åren ska 636 000 unga i landet hitta en bostad. Hyresgästföreningen har en kanonbra kampanj där de riktar sig direkt till politiker. Jag har hajat budskapet och jag tycker att alla ska ha rätt att bo bra till en rimlig kostnad. Jag tycker att hyresrätter ska vara en självklar del av bostadsbeståndet i en kommun.

Skriv till bostadsminister Mats Odell om hur du tycker att vi ska klara bra bostäder åt alla som behöver: http://www.hallapolitiker.se/

tisdag 8 januari 2008

Nytt år nya möjligheter

Nytt år betyder nyårslöften. Jag lovar att arbeta för en bättre och rättvisare värld! Det kan låta högtravande men det är faktiskt så att det går att förändra men vi måste vara många som kämpar om världen ska bli bättre.