fredag 29 februari 2008

Till Göran Hägglund: Sälj inte apoteken!

Apoteken är viktiga för servicen!
Svensk kassaservice är ett exempel på en privatisering som lett till sämre tillgänglighet. Gör inte om detta misstag när det gäller våra apotek.

Apoteken är viktiga för att hålla priserna på medicin nere!
Sverige har mycket låga priser om man jämför med andra länder. Gör inte om Norges misstag, där en utförsäljning leder till sämre kontroll och högre priser.

Sälj inte apoteken!
Apoteket har en viktig roll som rådgivare och för att skapa trygghet, inte minst för äldre. Jag vill att du som socialminister skrotar förslaget om att sälja ut apoteken!


Klicka på bilden för att komma till namninsamlingen

torsdag 28 februari 2008

Det händer bara i Stockholm

Lunchtid i tunnelbanan i Stockholm. Jag kryssar mellan tanten med rollator som går med myrsteg och killen i kosytm som inte har riktig koll eftersom han går och sms:ar samtidigt. Sedan hamnar jag efter en förskoleklass som går i fint rakt led, två och två, hand i hand. Jag hamnar bakom dem i spärren, bakom dem i trappan upp till perrongen och sedan brevid dem medan vi väntar på tunnelbanan.

När jag står där och tittar på de gulliga barnen inser jag att deras tre förskollärare/barnskötare alla är män! När hände det senast? Det kan bara hända i Stockholm. Tänk vad häftigt.

Tror att jag ska berätta den anekdoten på nästa möte med förskolenämnden...

tisdag 26 februari 2008

Regeringen som säger en sak och gör en annanFotograf: Stellan Herner

Den moderatstyrda regeringen är mästare i grenen Att säga en sak och göra en annan. Senast igår i P1 sitter Maud Olofsson och hävdar att rekryteringen av Mikael Odenberg har gått helt riktigt till.
Att hon sa en annan sak på presskonferensen (läs ljög) och en annan nu några dagar senare verkar inte bekomma henne. Olofsson säger vidare att ingen har kritiserat att Mikael Odenberg är fel person för uppdraget och därmed har hon gjort rätt. Det är ett märkligt sätt att resonera. Det är just formen, som Socialdemokraterna, hade för utnämningarna som har varit föremål för kritik, inte vem som blev utnämnd.

Lyssna på inslaget med Maud Olofsson i P1 igår. Det är värt några minuter av ditt liv. (Klicka på den lilla pilen framåt till del 3 av7)

Min åsikt är att utnämningpolitiken ska vara transparent och att det ska finnas offentliga kravprofiler. Min åsikt är också att det är helt okej och naturligt att det i vissa fall, kanske till och med många, blir en politiker som utses. Men det hyckleri som Maud Olofsson ägnar sig åt tycker jag inte om.

PS. Hon insåg antagligen att inslaget i P1 var katastrofalt och försöker idag att reparera misstaget med en debattartikel i SVD.

måndag 25 februari 2008

tisdag 19 februari 2008

måndag 18 februari 2008

Dam och herr


Är det inte väldigt omodernt att ha speciella dam- och herrtoaletter?

måndag 11 februari 2008

Friskolor utarmar de kommunala biblioteken

Intressant att friskolorna som går med vinst inte vill lägga pengarna på egna bibliotek utan förutsätter att kommunen ska stå för det. Det är ju enkelt att säga att det är effektivare att driva en skola i privat regi om man inte behöver ta ansvar för hela verksamheten.

måndag 4 februari 2008

Politiken i Värmdö

Så här känns utmaningarna i Värmdöpolitiken just nu. Det är någon annan som bestämmer reglerna, de spelar med 29 spelare jämfört med våra 22 och dessutom äger domaren. Nåja, det är ju bara 958 dagar till nästa val...

lördag 2 februari 2008

Jag och alla andra på IKEA

Det är jättemysigt att gå på IKEA trots att alla andra är där. Nästan varannan person har en gravid mage i vädret, vi trängs, det är varmt och barnen skriker men det är mysigt det har jag bestämt mig för.

Jag fick den där bokhyllan jag har längtat efter. Och så köpte vi en bautastor spegel, och fyra korgar och en ram och... Ja, du vet hur det är. Man kommer till IKEA för att köpa en sak och går därifrån med tjugo. Men det är mysigt ;-)