onsdag 30 juli 2008

DN debatt - politikernas skyltfönster?

Peter redogör i ett inlägg den 21 juli för ett intressant fenomen om DN:s debattsida.

tisdag 29 juli 2008

softa


Äntligen har jag fått min lounge-möbel! Välkommen på en hemmagjord cappucino och en stunds softande i det fina vädret.

måndag 21 juli 2008

ca 13 000 stycken stod det på locket...

Det var som i en film. Handtaget gick sönder och burken flög rakt upp i luften. Pärlor i alla regnbågens färger skrimrade framför ögonen på mig tills burken slog i trappan med en duns och alla de färgglada pärlorna låg som en matta i trappan och hallen.

Så gick det när tant duktig skulle sysselsätta barnen en regnig sommardag.

söndag 13 juli 2008

Winnerbäck

I fredags var vi på konsert i Slottskogen i Göteborg. Winnerbäck var huvudattraktion men även Miss Li och Maia Hirasawa uppträdde. Tyvärr missade jag Maia som är grym. Miss Li är ju galet jazzig och kul :-) Winnerbäck var toppen och kvällen var ljum.

Trevlig sällskap i form av Andreas, Qarin, Marcus och Elin var det också.

onsdag 2 juli 2008

Jag har åkt båt till jobbet idag

Det är busstrejk i Stockholm. Eftersom vi inte har någon spårbunden trafik från Värmdö så finns det bara två sätt att ta sig till jobbet.

1. Förlita sig på snälla grannar som ska åka bil till stan. Det gjorde jag igår. Stort tack till Daniel och Veronica!

2. Ta bilen till Hasseludden och åka båt därifrån. Det var riktigt exotiskt att åka båt. Det tar bara 30 minuter och då kommer jag till Slussen. Toppen!

Jag börjar min semester nästa vecka och jag hoppas att strejken är slut när jag kommer tillbaka. Även det exotiska blir vardag (och dyrt...). Min åsikt är att bussarbetsgivarna måste kunna ge sina busschaufförer rimliga arbetsvillkor och skälig lön.

tisdag 1 juli 2008

1 juli - en ganska mörk dag

Idag är det tisdagen den 1 juli och det är ett helt gäng nya lagar som träder i kraft. Många av dem är både orättvisa och oansvariga.

Vårdnadsbidrag
Tänk att den moderatstyrda regeringen som till förbannelse hävdat att vi socialdemokrater har infört alldeles för många bidrag, nu inför ett helt nytt bidrag! Jag har skrivit om vårdnadsbidraget tidigare (scrolla ner en bit).

Sjukförsäkringen
Urholkningen av den försäkring som vi betalar för när vi kan jobba. Regeringen sparkar på de som står utanför arbetsmarknaden och tvingar dem till socialbidrag. Socialbidragen har redan ökat i hälften av landet kommuner.

Fusk med föräldrapenning
22,5 procent av all tillfällig föräldrapenning är fusk säger regeringen. Beräkningar från Försäkringskassan visar att det inte alls rör sig om så mycket utan att 3-4 procent är felaktigt utbetalt, inräknat slarv och misstag. Regeringen vill med denna höga och felaktiga siffra motivera en kontrollapparat av föräldrar.

Lättare att göra reklam för alkohol
Regeringen tar bort förbudet att använda varukännetecken vid reklam för alkohol upp till 15 volymprocent. Ytterligare ett steg mot en ökad alkoholkonsumtion.

Men det finns ljus i mörkret...

Lagen om "Ökade möjligheter att ingripa vid rattfylleri och sjöfylleri", tycker jag är bra och även vissa delar i "Tandvårdsreformen", även om vi ville satsa ännu mer på den.

regeringens hemsida hittar du alla viktigare lagar och förordningar som införs vid halvårsskiftet.