måndag 20 oktober 2008

Fickspöken

Så här glad och förväntansfull var Elsa (och Kalle Kanin) inför gårdagens teaterbesök. Äventyret blev ännu större när vi åkte buss till Gustavsberg.

Elsa och jag såg barnteatern "Fickspöken" på Gustavsbergsteatern. Den var jättebra! Närmare 80 barn och vuxna njöt av en rolig, pedagogisk och lite läskig pjäs. Elsas kompisar Victoria och Oscar var också där.

torsdag 16 oktober 2008

Heja Folkpartiet!

Folkpartisten och Europaparlamentarikern Olle Schmidt har fått parlamentets utskott för ekonomi och valutafrågor att rösta för en halvering av införselkvoterna på alkohol och tobak.

Jättebra jobbat!

"En delseger för en restriktiv alkoholpolitik", säger han.

Det är ett mycket viktigt beslut, även om utskottet bara har en rådgivande funktion. Den rapport (rapporter i EU-parlamentet är ungefär som ett utskottsbetänkande i riksdagen) som en viss Astrid Lulling (en Luxemburgska som är köpt av alkoholindutrin) varit rapportör för röstades alltså ner.

De som tar det slutgiltliga beslutet är ländernas finansministrar (ministerrådet). Europas folkvalda har sagt sitt nu är det upp till dig att kontakta och påverka din finansminister, Anders Borg, så att han (de är väl han allihop) röstar på samma linje. För halverade införselkvoter. För en bättre folkhälsa.

Läs vidare på Drugnews.

tisdag 14 oktober 2008

Tveksam reklam

Crime Medicine är företaget som säljer läkemedel via nätet.

Läkemedelsverket försöker genom en dramatisk reklamkampanj få trafik till sin sida www.crimemedicine.com där de berättar om farorna med att köpa läkemedel på nätet. Reklamen sänds i flera TV-kanaler.

Jag tycker att det känns mycket tveksamt att våra skattepengar ska gå till en reklamkampanj som uppmanar till brott. Det är naturligtvis svårt att komma igenom mediebruset och ibland måste man ta till drastiska grepp för att lyckas men därifrån är steget långt, i alla fall för mig, till att uppmana olagliga handlingar.

Även DN har skrivit om reklamen.

Mitt i Superveckan

Fyra partiledardebatter på en vecka. Och det är just den här veckan. Det hela började med en debatt mellan alla sju partiledarna i söndags. Den fortsatte idag med Rakt på med K-G Bergström. Morgondagen inleds med debatt i riksdagen klockan 09.00. Superveckan avslutas sedan med en radioduell i Studio ett på fredag 16.00.

Nu är vi mitt i. Två debatter avklarade och två kvar. Mona Sahlin visar tydligt att vi socialdemokrater står för en annan politik.

I söndags träffades ett helt gäng på 68:an för att titta på debatten. Bilder och en unik webbsändning därifrån hittar du här...

Bilden är lånad från socialdemokraterna.se

fredag 10 oktober 2008

Imponerad

Bussresan in till stan på morgen är oftast en fröjd. Det är smidigt att gå ner till bussen utan att behöva sikta på en specifik tid. 20-25 minuter in till Slussen är inget att klaga på. Mycket folk, men går jag på här i Fruvik behöver jag inte stå. Dock är bussarna inte i så god kondition. Det är kallt på vintern och vaaarmt på sommaren. Det knackar, puffar, gnisslar och låter konstigt i allmänhet. Dessutom hackar bussarna ofta fram vilket gör att DN skakar så mycket att jag ibland läser om samma mening tre gånger.

Mitt i detta sitter det varje morgon ett par personer och sminkar sig. Det är grymt imponerande! Men varför sminkar man sig på bussen?

Bilden är lånad från mobilewedding

onsdag 8 oktober 2008

(s) och (mp)


Socialdemokraterna och Miljöpartiet fördjupar sitt samarbete. Läs mer.

tisdag 7 oktober 2008

Inför KS

Förbereder mig inför onsdagens Kommunstyrelsemöte. Blir förvånad över att ärendet om förskolan i Charlottendal inte finns med på dagordningen. Hur kommer det sig?

På Barnomsorgs- och förskolenämndens möte den 27 augusti var alla överens om att det behövdes ett extra möte i nämnden innan KS 8 oktober eftersom ingen tid fick spillas. Förskolan måste byggas snarast! Men ingen kallelse har kommit.

Hanteringen av ärendet, hittills, får skarp kritik i en artikel i veckans NVP.

Bedrövande handlingsförlamning av alliansen

Så var det dags igen. Värmdöpolitiken, eller rättare sagt bristen på politik, gör att Värmdö når riksmedia. Den här gången är det majoritetens totala avsaknad av handlingsförmåga som göra att Värmdö inte bara kan missta 300 arbetstillfällen (hur rimmar det med majoritetens arbetslinje?) utan vi också riskerar att slarva bort en del av vår historia.

Inslag i ABC

Flera har skrivit på temat
LG Nilsson
Malin Thorsdotter
Annika Ribbing

måndag 6 oktober 2008

Med vilken rätt?

Läser på DN-debatt i helgen att Reinfeldt, Björklund, Hägglund och Olofsson värnar väljarnas rätt att veta vilket alternativ vänsterblocket har inför valet 2010. Jag tror snarare att det är deras usla opinionssiffror som gör att de får stora skälvan av att inte veta vad det är de kommer att möta i valet.

Jag kan berätta...

Ni kommer att möta en rättvis, röd och solidarisk politik.

Sluta låtsas att ni vill veta för andras skull. Det är patetiskt.

fredag 3 oktober 2008

Jag bryr mig inte så mycket

Ställde klockan på 02.50 i natt för att titta på debatten mellan vicepresidentkandidaterna Joe Biden och Sarah Palin. När klockan ringde kände jag inte alls för att vakna till och titta på TV så jag sov vidare.

Vad jag kan läsa mig till i efterhand är att Biden vann, enligt CNN, men att 80 procent tyckte att Pahlin gjorde bättre ifrån sig än förväntat (läs: McCain-kampanjen pustar ut för att hon inte gjorde bort sig totalt).

SVT:s Bo-Inge Andersson sammanfattar debatten som återhållsam och tråkig. SVT:s valsajt samlar allt om valet.


Bilden är från Joe Bidens officiella hemsida

torsdag 2 oktober 2008

Mest utsatta

Annika Ribbing skriver om röran kring stödenheten i Värmdö - IGEN! Det tycks inte finnas någon som tar ansvar. Frågan är alltid någon annans någon annanstans. Som Lars Bryntesson uttryckte det i senaste fullmäktigedebatten:

- Det är någonannanismen...

Så är det när det gäller mycket i Värmdö och stödet till barn i behov av särskilt stöd är inget undantag.

I veckan skrev Barnombudsmannen på DN-debatt att var tredje kommun trotsar barnkonventionen. Värmdö kommun aspirerar på en plats högt upp på den listan.

Och vem är det som drabbas? Jo, de mest utsatta barnen.

onsdag 1 oktober 2008

Varför rösta i EU-valet?

Eric Sundström skriver i veckans ledare, i den förträffliga tidningen Aktuellt i Politiken, många bra skäl till varför du ska rösta i EU-valet.

Rösta är bra men tänk på att en röst på socialdemokraterna är ännu bättre. Då får vi ett rättvist Europa också.