söndag 14 juni 2009

Rädda Resursskolan -för elevernas skull

För dig som följer bloggar i Värmdö är det ingen nyhet att Resursskolan hotas av nedläggning. Både majoritetspolitiker och oppositionspolitiker skriver om det. Frågan är också högst levande i lokaltidningarna NVP och Mitt i.

Vad det är som har hänt är komplicerat att förklara i kort text men konsekvensen är att elever (och deras familjer) drabbas på ett oacceptabelt sätt.

När mer tid finns ska jag redogöra för hur ett beslut kan få så ödesdigra konsekvenser för några av våra mest utsatta medborgare. Nu är det dock fokus på att rädda det som räddas kan så att elverna kan gå till en riktigt bra skola vid höststarten. Men det är bråttom. Imorgon måndag har Utbildningsnämnden ett extra möte där frågan i praktiken avgörs. Kom gärna och lyssna 19.00 i kommunhuset! På tisdag har Produktionsstyrelsen ett extra möte och den 23 juni har Kommunfullmäktige ett extra möte om frågan.

Idag klockan 18-20 i kommunhusets matsal (Skogsbo) inbjuds alla som tycker att frågan är viktig till en dialog. Kom gärna och visa ditt stöd för dessa barn.

Andra som skrivit om frågan är Annika Andersson Ribbing (S), Jakob Fritzell (S), Peter Bondesson (FP), Stefan Mårtensson (C). I lokaltidningen finns massor om Resursskolan. Klicka här så får du en lista med länkar till allt som rör frågan.