söndag 31 mars 2013

Allsvensk premiär


3-0 till Blåvitt mot Häcken i den allsvenska premiären är en helt okej start. Här är Elsa och Qarin vid 2-0-målet.15 000 hade tagit sig till stora Ullevi och när vi väl tagit oss igenom biljettkassekaoset (fick stå i kö i skuggan i 1 tim och 15 min) var det soligt och en härlig stämning.Elsa Angel Winther var på sin första IFK Göteborg match och då blev det såklart vinst!
- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 30 mars 2013

Nyktra prylar

Att vara nykterist är kaxigt i sig men det räcker inte utan nu är det dags för snygga prylar som sticker ut också!
På www.soberwithattitude.com kan du beställa designade kläder och prylar med budskap som sparkar.
Jag har köpt den här koppen som självklart får en framträdande plats på kontoret. På nätbutiken www.shirtspread.se kan vem som helst starta en egen butik för att skapa sina egendesignade saker. Det coolt. Ännu bättre är det ju om du använder det för att sprida ett viktigt budskap!
PS. Sober with attitude finns också på Facebook.
- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 10 mars 2013

Genrep #mello13Slutresultatet av vårt pyssel på genrepet inför finalen av Melodifestivalen. Gissa vem vi hejar på ;-)

Grunden för skylten är rosa, svart och silverglitter.

Klar att transporteras.

Så här roligt hade vi på Friends Arena :-)

Så här coolt var det!

fredag 8 mars 2013

Nu går jag hem från jobbet, 15:52

Varje månad tjänar genomsnittskvinnan 4400 kronor mindre än genomsnittsmannen.

68 år kvar till jämställda löner om vi ska hålla på i den här takten. Det är olönsamt och ohållbart!

Löneskillnaden mellan kvinnor och män är 14,1 %. Det innebär att kvinnor arbetar gratis efter kl. 15:52 varje dag. (Räknat på en arbetsdag mellan kl. 08 och 17). Såhär har det sett ut sedan början av 1980-talet. Utvecklingen står i princip still!

Läs artikel i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article16373354.ab


Engagemang kring exploatering av Aspvik


På socialdemokraternas initiativ hölls i tisdags en medborgardialog om en eventuell exploatering av Aspvik. Runt 100 personer slöt upp i kommunhuset där vi politiker fanns på plats. Samhällsutveckling engagerar vilket jag är mycket glad för!

Det finns ett stort engagemang bland fastboende likväl som hos fritidsboende i Apsvik med omnejd. Många röster handlar om att man inte vill se den utveckling med villor som JM föreslår men det finns också de som tycker att det skulle vara bra för området.

Kritikerna är rädda för att området byggs sönder och att framför allt vägen ut till Aspvik inte kommer att klara den ökade trafiken. Andra frågor som ställdes var exempelvis hur vatten- och avloppsutbyggnaden ska gå till och hur naturvärden påverkas.

Det är bra för Värmdö att våra medborgare vill påverka sin vardag och sin omgivning. Det engagemanget och de synpunkterna vi fick på medborgardialogen ska vi som politiker så klart ta hänsyn till i det fortsatta arbetet.

Vad händer nu?
Samhällsplaneringsnämnden har alltså på socialdemokraternas förslag genomfört en medborgardialog redan innan ärendet startat i förvaltningen. Nu kommer tjänstemännen att arbeta fram ett förslag som antingen föreslår att vi ska starta ett planarbete eller ej. Det förslaget tar vi politiker sedan beslut om (på medborgardialogen sa den moderata ordföranden att det kommer att ske i april).

Jag och mina socialdemokratiska kollegor i nämnden fortsätter gärna diskussionerna med alla som vill framföra synpunkter om en eventuell exploatering. Vi kommer också gärna ut till Aspvik för att promenera runt i området för att lära oss mer om hur vägar, stigar, bebyggelse, vatten mm hänger ihop.

Det är bara att höra av sig: andrine.winther(a)varmdo.se

I media
I veckan NVP fanns en nyhetsartikel om utvecklingen i Aspvik: http://nvp.se/Varmdo/Varmdo/Hundra-villor-byggs-i-skyddat-landskap/

Även i Mitt i Värmdö finns en artikel på sid 8 (tror att länken bara funkar den här veckan): http://epaper.mitti.se/edoris?tem=epaper_miwa- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 1 mars 2013

Kriminalpolitiskt program med alkoholpolitisk touch

Igår presenterade Socialdemokraterna ett nytt kriminalpolitiskt program som innehåller förslag kring hur Sverige kan bli tryggare.

En del handlar om hur viktig den restriktiva alkoholpolitiken är och att den måste stärkas ytterligare. Följande åtgärder föreslås:

 Försvara det svenska detaljhandelsmonopolet på alkohol. Vi säger nej till införande av gårdsförsäljning av alkohol.

 Verka för höjda minimiskatter på alkohol inom EU och minskade införselkvoter på alkohol.

 Att det tas fram en nationell handlingsplan för minska ungdomars alkoholbruk.

 Prioritera polisens insatser mot langning, höja minimistraffet för grov langning av alkohol till ett års fängelse samt ge polisen bättre möjligheter att eftersöka om ungdomar olovligt förfogar över alkohol.

 Införa alkolås i bussar och lastbilar i yrkesmässig trafik inom EU.

 Införa en ny lag om så kallad eftersupning

Vill du läsa hela programmet hittar du det på socialdemokraternas hemsida: http://www.socialdemokraterna.se/Documents/Ett%20tryggare%20Sverige.pdf


- Posted using BlogPress from my iPad