tisdag 26 februari 2008

Regeringen som säger en sak och gör en annan



Fotograf: Stellan Herner

Den moderatstyrda regeringen är mästare i grenen Att säga en sak och göra en annan. Senast igår i P1 sitter Maud Olofsson och hävdar att rekryteringen av Mikael Odenberg har gått helt riktigt till.
Att hon sa en annan sak på presskonferensen (läs ljög) och en annan nu några dagar senare verkar inte bekomma henne. Olofsson säger vidare att ingen har kritiserat att Mikael Odenberg är fel person för uppdraget och därmed har hon gjort rätt. Det är ett märkligt sätt att resonera. Det är just formen, som Socialdemokraterna, hade för utnämningarna som har varit föremål för kritik, inte vem som blev utnämnd.

Lyssna på inslaget med Maud Olofsson i P1 igår. Det är värt några minuter av ditt liv. (Klicka på den lilla pilen framåt till del 3 av7)

Min åsikt är att utnämningpolitiken ska vara transparent och att det ska finnas offentliga kravprofiler. Min åsikt är också att det är helt okej och naturligt att det i vissa fall, kanske till och med många, blir en politiker som utses. Men det hyckleri som Maud Olofsson ägnar sig åt tycker jag inte om.

PS. Hon insåg antagligen att inslaget i P1 var katastrofalt och försöker idag att reparera misstaget med en debattartikel i SVD.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är som att samma Maud säger sej måna om småföretagande men sen tar regeringen bort starta-eget-bidragen. Hur tänker man då?

Andrine Winther sa...

Precis! Vi samlar dumheterna i en hög fram till valet så får vi se hur stor den blir.