onsdag 28 maj 2008

Jan Björklund - skrattretande

Jan Björklunds diciplinskola går rakt in i riksdagens kammare när Björklund idag talar om för Mikael Damberg, som för övrigt är vuxen, att han ska lyssna på vad Björklund säger (läs: han undervisar från katedern) och inte sitta och skriva på sina svar till honom. Det är så typiskt den skola som Björklund vill ha. Han vill inte ha fria, tänkande individer som kritiskt granskar vad han säger. Han berättar vad som är rätt och vad alla andra ska tycka också.

Det är också skrämmande att vi har en utbildningsminister som står i riksdagens kammare och skryter om att det är en högre andel högskoleutbildad personal, förskollärare, i privat verksamhet. Var har han fått de siffrorna ifrån? Skolverket kom för bara någon vecka sedan med den senaste statistiken som säger att det är precis tvärtom. Varför ljuger utbildningsministern?

I Värmdö talar statistiken sitt tydliga språk när det gäller förskolan:

1. I Skolverkets statistik visar det sig att andelen högskoleutbildad personal har minskat från 37 % till 32 % under den moderatstyrda tiden i Värmdö.

2. I den enkät som föräldrarna till barnen i Värmdös förskolor svarat på angående kvaliteten i förskolan så visar den tydligt att kvaliteten har minskat under den moderatstyrda tiden i Värmdö.

Den moderatstyrda regeringen med sin folkpartistiska utbildningsminister har inte mycket att komma med och när Björklund inser det säger han i Sveriges riksdag att Mikael Damberg, han är fortfarande en vuxen människa, är "tjafsig i överkant". Och sedan kommer hela harangen. -Ni hade 12 år på er. Varför gjorde ni inget? Återigen tar regeringen inte ansvar utan vill att vi ska göra det.

Inga kommentarer: