måndag 20 april 2009

Borgarna köper alkohol för mina skattepengar

Värmdö kommun ska stå värd för en klimatkonferens under Sveriges EU-ordförandeskap i sommar. Jättekul! Vi är en kommun där miljö och klimatfrågor står i fokus.

På Kommunstyrelsens möte den 14 januari i år diskuterade vi hypotetiskt kring frågan om en förfrågan om ekonomisk medverkan skulle komma. Vid det tillfället vara alla runt bordet överens om att denna medverkan inte skulle innefatta alkohol.

Vid samma möte antog vi dessutom två nya alkoholpolicys. Ärendet om EU-klimatkonferensen diskuterades alltså i ljuset av dessa.

Döm om min förvåning när det på KS i förra veckan dyker upp ett ärende (nr 13) om representation vid EU-klimatkonferensen som innehåller "fördrink, ett glas vin till varmrätten, samt ett glas vin till varmrätten med en ombjudning".

Vi påpekade vänligt att det blivit ett fel någonstans i hanteringen eftersom vi tidigare varit överens om motsatsen. Men så var det naturligtvis inte. Moderater, Folkpartister, Kristdemokrater och Centerpartister dunkade igenom beslutet trots vårt (S, MP och V) yrkande om att bjuda våra internationella gäster på en alkoholfri middag istället.

Återigen säger borgarna en sak och gör en annan! Det är skenheligt.

1 kommentar:

Daniel Bodin sa...

Ja, sånt här tillhör människans natur, verkar det som.

- Jaha, men när jag sa "inget" så menade jag "lite". Bara lite alkohol. Det gör väl ingen skada?

Tips! Boken Pinocchioeffekten berättar om "hur gör människor".
http://www.bokus.com/b/9789127356825.html

Mycket intressant läsning, som förklarar alla möjliga dylika fenomen.

Kram,
Daniel