fredag 1 maj 2009

Första maj-firande i Falkenberg

Idag är det den stora dagen för alla som tror på ett solidariskt och jämlikt samhälle. Första maj! Jag firade detta på Rörbäcksplatsen i Falkenberg. Där höll bland annat Magdalena Streijffert (S), riksdagsledamot från Halland, ett inspirerande tal.


På fler än 250 platser runt om i Sverige och än fler runt om i världen demonstrerade idag människor mot förtryck och för rättvisa. I Sverige och Europa är kampen mot borgerliga blå värderingar mer aktuell än på länge. Det tydligaste exemplet är den jobbkris som vi är mitt i just nu. Trots att vi är på väg in i massarbetslöshet har vi en regering som är helt passiv.

Vi Socialdemokrater har andra idéer om hur vi ska hantera krisen. Vi vill investera i utbildning, nya gröna jobb och infrastruktur. Vi ska rusta Sverige nu så att vi står starka när konjunkturen vänder. Inte göra det otryggare för människor som mister jobbet.

Det är snart val till Europaparlamentet. Den 7 juni är det dags att göra det första valet kring vilka värderingar som ska styra. För mig är det självklara valet de som har människan i centrum, inte marknaden. De som står för solidaritet med världens alla folk. De som står för fler jobb, tryggare jobb och bättre jobb.

Jag röstar på Socialdemokraterna söndagen den 7 juni. Vi sätter jobben och människan först!

Inga kommentarer: