onsdag 3 mars 2010

Bättre villkor för småföretag i Värmdö


Det finns många modiga människor som har goda affärsidéer. Vi behöver få dem att ta språnget och starta ett företag.

Tillsammans med Gunnel Nyman Gräff, oppositionsråd i Nacka och Tommy Waidelich, riksdagsledamot, skriver jag i NVP om några av våra bästa förslag för att underlätta och öka småföretagandet. Det här är förslag som vi ämnar investera i om en rödgrön regering får väljarnas förtroende i höst. Läs hela artikeln här.

- Sänkt egenavgift för entreprenörer
- Inför en trygghetsgaranti för företagare. Vi vill underlätta övergången från anställning till företagande genom att nyblivna entreprenörer ska få ta med sig mer trygghet från den föregående anställningen.

- Ge skatteavdrag till företag som anställer långtids­arbetslösa ungdomar

- Skapa en One-stop-tillståndsportal gör det enklare att starta företag. Vi vill inrätta en tillstånds­portal där företagare på ett och samma ställe ska kunna ta del av vilka tillstånd som krävs för deras verksamhet samt ansöka om dessa

Det ska löna sig att våga!

1 kommentar:

Thomas Collin sa...

Nu blir jag ju nyfiken på vad era förslag innehåller ju, vart kan jag läsa mer om dess strlk? Hur stort kommer skatteavdraget att vara, vad innebär trygghetsgarantin i kronor för den nya entreprenören, hur mycket sänks egenavgiften för den samme?

Om det inte är mer pengar än vad ni höjer skatten med på lön för entreprenören så är det ju ingen skillnad i slutändan...

Så frågan löd: Vad innbär varje enskild insats i kr för entreprenören, gärna med exempel, samt hur mycket kommer ni höja skatten på lön med? :-)

ps. passade tröjan? :-)

Och skitkul att följa din blogg, den är jättebra! :-)