onsdag 6 februari 2013

På't igen
Ni som följer mig här, i sociala medier och live vet att en stor del av tiden på mitt jobb går åt till arbetet med EU:s kommande långtidsbudget, år 2014-2020.

Förhandlingarna havererade på EU-toppmötet den 22 november förra året och sedan dess har inget hänt. Imorgon och på fredag träffas EU:s ledare igen och ska då göra ett nytt försök att komma överens. Det ser inte ljust ut just nu men man vet aldrig...

Idag hade EU-nämnden i riksdagen samråd med statsministern inför toppmötet (jag berättar gärna hur det går till formellt vid något annat tillfälle men så länge får du hålla till godo med att läsa om detta på riksdagens hemsida: http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Sa-arbetar-EU-namnden/)

Hittills har regeringen inte var framgångsrika i förhandlingarna vilket svenska folket kommer att få betala för i form av högre medlemsavgift, lägre rabatt och en fortsatt omodern budget som lägger pengar på ineffektiva jordbruksstöd istället på forskning och innovation som kan skapa framtidens jobb och hållbar tillväxt.Socialdemokraternas EU-politiska talesperson Marie Granlund påpekade detta för media som var mycket intresserade av vår syn på kommande toppmöte.

Imorgon träffas stats- och premiärministrarna i de 27 medlemsstaterna. Jag hoppas att vi framåt helgen har ett tillfredsställande resultat så att EU kan fokusera på att bli en konkurrenskraftig region igen med fokus på smart tillväxt och nya jobb.

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: