fredag 26 juli 2013

Semesterparadis i Tyskland, finns det?

Svaret är självklart ja och här kommer en liten snabb guide till dig som vill ta med familjen på ett Europeiskt litet äventyr. Vi började med att ta båten från Helsingborg över till Helsingör.

Fascinerande att hänga uppe i taket med bilen.

Biten mellan Helsingör och Köpenhamn tar inte ens en timma nu för tiden och någonstans efter Köpenhamn är det dags att äta lunch. Självklart är det är röd korv på ett Piberhus utefter motorvägen som gäller. PS! Ta pommes också, den är supergod.

Strax är det dags för nästa färjetur denna gång mellan Rödby och Puttgarden. Den tar 45 minuter. Ett tips är att inte äta på båten för det är dyrt och inte bra.
Och vips är man framme på ön Fehmarn där Puttgarden ligger. På ön ligger staden Burg (ca 20 min från Puttgarden) och 5 minuter från den ligger den fantastiska sandstranden med det långgrunda klara vattnet som du ser på bilden.

Vi bodde i ett av de tre hotelltornen som är spartanska men helt okej som lägenheter i några nätter. Först känns det ganska schabbigt men det finns många designfinesser som är trevlig och sedan fick vi dessutom veta att en stor del av området är designat av Arne Jacobsen. Hotellet heter IFA och går att boka inklusive båtresorna.

I hotellvistelsen ingår bad i det jättefina badhuset och så finns ju havet och stranden förstås. Strandkorgarna är typiska för norra Tyskland och framförallt för Fehmarn. Det kostar 8,5 euro att hyra en hela dagen och det är en kul grej. Dessutom finns en härlig strandpromenad med en massa aktiviteter som studsmattor och storvariant av schack.

Det är nära både till Lübeck och Kiel samt flera aktivitetscenter som Seelife center och Reptilcentrum.

Hela familjen rekommenderar varmt en liten tripp ut i Europa!

Inga kommentarer: