onsdag 12 september 2007

Dagens Reinfeldt

Det kanske ska bli ett stående inslag på min blogg att skriva inlägg om Reinfeldts politik? Det verkar vara en aldrig sinande källa. Gårdagens inlägg var positivt dagens inlägg mest skrattretande.

En kort sammanfattning: försvarsministern avgår, Reinfeldt visar handlingskraft genom att snabbt utse en ny person till posten, Sten Toljfors. Men när Tolgfors lämnar sin plats som handelsminister blir den stolen tom och någon måsten sitta på den. Reinfeldt utser Ewa Björling.

presskonferensen idag så försökte Reinfeldt förekomma en mediestorm genom att gå ut offentligt med de fel och lagbrott som hon begått. Detta lyckades säkert om det är så att främsta målet är att han inte vill ha en massa media som snokar igenom hela hennes liv och därmed sätter käppar i hjulet för hans arbete.

Jag menar inte att man måste vara felfri som politiker men jag blir upprörd över att Reinfeldts attityd är att bara man berättar att man har gjort fel så är saken ur världen. Jag har stött på detta bland ledande moderater förr. Gillar man inte vissa regler och lagar är det okej att bryta dem bara man talar om att man är medveten om att man gör det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är verkligen knäppt. Det kändes nästan som att det var en merit att hon anlitat svart arbetskraft.

Andrine Winther sa...

Ja, visst kändes det så?! Mycket knepig inställning...