onsdag 28 november 2007

Citerat

"Ser man ett yrkesliv på 40 år i skalan av en vanlig arbetsdag motsvarar 9 månader en paus på cirka 10 minuter. En pappaledighet tar inte mer tid från karriären än att gå och skita, att sitta i telefonkö till teknisk support eller dricka en kopp blaskigt automatkaffe en vanlig dag på jobbet.

För att avvara en sådan liten stund krävs inget hjältemod. Det handlar om prioriteringar."

Lars Berge i Svenska Dagbladet

tisdag 27 november 2007

Fler grannar

På vår lilla gata finns 8 hus. Här bor 16 vuxna, 12 barn och en katt (och så finns det 7 Volvos). Det som är extra roligt att det inom en snar framtid kommer 3 nya små grannar. Oj, vad härligt det blir till sommaren när alla barnen är ute med sina små bebissyskon. Det ser jag fram emot!

Strot grattis till Agneta & Erik, Sara & Mattias och Per & Betty!

söndag 25 november 2007

Folkpartiets övergrepp på demokratin

Jag har lärt mig att man inte ska skriva grejer när man är arg. Det blir bara dumt. Nu har jag väntat ända sedan i onsdags med att skriva det här inlägget, jag är fortfarande arg men gör det ändå.

Jag köper att det finns olika partier och att vi som företräder partierna tycker olika i sakfrågor. Jag vet också att vi som är politiskt engagerade ibland blir så uppjagade i stunden att vi lätt blandar ihop sak och person. Men det är skillnad när en person ger sig på de demokratiska spelreglerna och det var det som hände på Kommunfullmäktige i onsdags.

En ledamot från Folkpartiet fällde ett yttrande som jag blev oerhört förundrad, oroad och förbannad över. Hon sa att vi (KF) kostade 400 kronor i minuten. Det hon gjorde var att hon hotade oppositionen. Hon tycker inte att vi har rätt att yttra oss trots att vi är folkvalda till Värdmö kommuns högsta beslutande organ.

Jag vill vädja till Folkpartiet att starta en studiecirkel i demokratins grundprinciper så att vi slipper sådana övergrepp på demokratin i fortsättningen.

onsdag 21 november 2007

Fri television

Lyssnade på ett surrealistiskt inslag i morgonens P1. Det var TV4 kommunikationsdirektör Cecilia Giertta som gick till angrepp på SVT:s reklamfilmer om att SVT ägs av oss alla medborgare tillsammans. Hon påstår att detta är skrämselpropaganda som SVT ägnar sig åt och att TV4 är friare eftersom reklamen ger en frihet.

Min uppfattning är att SVT har en särställning och ska ha det. TV4 ägnar sig till stor del åt osmaklig reklam för t.ex leksaker i samband barnprogram och det känns som att de endast visar barnprogram för att få visa reklam och inte tvärtom.

Jag tycker att det är toppen att "mitt" SVT kaxigt går ut och talar om varför de är speciella och varför de står på min sida. De formar sitt programutbud utifrån viktiga, intressanta och aktuella frågor. Inte utifrån vem som vill sälja schampo eller korv till mig.

Sedan måste jag påpeka att jag aldrig varit med om att höra en så dålig och osympatisk kommunikationsdirektör som Cecilia Giertta.

tisdag 20 november 2007

KF 21 nov

Imorgon onsdag är det så dags för årets budget-KF. Kommunfullmäktige debatterar viktiga prioriteringar inför 2008.

Det finns många områden som jag kommer att slåss för. Här är några:
- Spara inte på barnen och personalen i förskolan!
- Bidragen till föreningsliv och studieförbund utvecklar både våra medborgare och vårt samhälle!
- Fördyrande förändringar av kommunens organisation rimmar illa med att ta ansvar för våra skattepengar!

Kom gärna och lyssna. Budgetdebatten börjar 16.00 i Gustavsbergsteatern.

onsdag 14 november 2007

Värmdöborna förtjänar en ansvarsfull budget

Idag presenterade vi Socialdemokrater vårt budgetalternativ. En budget som inte sparar på barnen i förskolan.

Pressmeddelande

Det finns fortfarande möjligheter att påverka den moderat-ledda alliansens förslag till budget. Ring eller maila någon i majoriteten och säg din åsikt. Inte för än den 21 nov kl 16.00 börjar debatten i Kommunfullmäktige och många timmar senare tas beslutet. Kom gärna och lyssna men påverka också ända fram till dess.

tisdag 13 november 2007

Stoppa de planerade nedskärningarna i förskolan nu!

Ett 100-tal arga och oroade föräldrar och förskolepersonal här i Värmdö kom till mötet som ett antal föräldrar på Blåsippans förskola hade tagit initiativ till. Mycket bra! De hade bjudit in den moderata ordföranden i Barnomsorgs- och förskolenämden för att svara på deras frågor.

Frågorna kring varför man vill spara pengar på barnen och deras verksamhet är befogade.

Alliansen vill spara 12 miljoner. Förslaget är minskad förskolepeng och begränsning av tid på förskolan för barn till arbetslösa, sjukskrivna eller hemmavarande med syskon. Konsekvensen av detta kan bara bli fler barn i barngrupperna eller en minskning av personal. I båda fallen förlorar barnen på förslaget.

Det finns fortfarande tid att tänka om. Min uppmaning till majoriteten är att göra det.

tisdag 6 november 2007

Gårdsförsäljning

Moderatstämman tog beslutet att tillåta gårdsförsäljning av vin i hela landet. Ett mycket dåligt beslut. Runt gårdsförsäljningen finns ingen kontroll. Alla alkohol skall säljas via Systembolaget för allas skull.

torsdag 1 november 2007

Var går gränsen Reinfeldt?

"Det är en omdömesfråga. En liten alkoholkonsumtion ger troligen ingen påverkan. Och jag var övertygad om att det var det Ulrica Schenström hade sagt till mig, att hon inte var alltför berusad för att fullgöra sitt jouransvar." Så säger Statsministern idag. Då är mina frågor till Reinfeldt:

- Var går gränsen? Vem bestämmer den? Är den olika för olika människor?

Min uppfattning är att våra företrädare (folkvalda eller tjänstemän), som fattar viktiga beslut som påverkar mig, min familj och min vardag, ska göra det utan att vara påverkade av alkohol. Det är väl det minsta man kan begära att jag vet att de som företräder mig gör allt som står i deras makt för att ta väl avväga och ansvarsfulla beslut.