söndag 6 september 2009

Mona Sahlin skriver på ledarsidan i SvD

Nä, det är nog inte speciellt sannolikt att det är en nyhet på http://www.socialdemokraterna.se/ inom en snar framtid. Men för SvD är det tydligen inget problem att plocka in en borgerlig riksdagsledamot på ledarsidan (jag vet att det är en fristående kolumn vid sidan om men det är ju tidningen som väljer hur de exploaterar åsikter). Idagens tidning får centerpartisten Annie Johansson fritt utrymme att orera om att marknadslösningar och alla klarar sig bäst själv gör Sverige bättre.

En annan sak som gör att jag inte kan annat än att dra på smilbanden är följande del av hennes text:

"På många sätt är svenskarna oerhört liberala i sitt sätt att se på världen. Vi röstar på framtidstro och förändring snarare än på passivitet och återställningspolitik. Svenskarna är i grund och botten inga "nånannanister" utan föds med en vilja att bestämma själva. Denna övertygelse är grundläggande för mig och det är därför jag hävdar att vi måste släppa fram människors förmåga att ta egna beslut.

I Värmdö har nämligen alliansen gjort till sin paradgren att skylla på någon annan. Undrar hur det går ihop med Johanssons resonemang...

Inga kommentarer: