lördag 25 augusti 2007

Inspirerad!

Socialdemokratisk höstupptakt gör mig så inspirerad. Karl Petter Torwaldsson (förövrigt ABF:s förbundsordförande) talade om egenmakt. Han sa att ordet egenmakt har fått mycket kritik men för mig känns det klockrent både som en motsats till vanmakt och som ett sätt att ta tillbaka diskussionen om individens möjligheter att utvecklas. Ofta försöker moderaterna få det till att låta som att vi inte bryr oss om individen. Att vi vill ha samma lösningar för alla. Det är ju naturligtvis felaktigt och politisk motståndarretorik för att skapa ett vi och dom. Men egenmakt är ett bra ord. Det rymmer så mycket mer. För mig handlar det om förutsättningar att påverka sitt eget liv och förutsättningar att förändra samhället.

Det är härligt att få börja hösten med en djupdykning i ideologiska funderingar med input från någon som funderat, vridit och vänt på begreppen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Andrine! Du får väl komma på en snabbvisit hit ner nu i veckan. Vi kan säkert få ihop något som kan kallas för nödsituation som kräver din närvaro..!

Och tack för de fina orden. TACK!