fredag 31 augusti 2007

(c) sviker igen

Centern beslutade på sin stämma i Kalmar idag att man är för en sänkning av alkoholskatten på öl och vin. Frågan är om det beror på okunskap eller populism. Jag vill inte tro att att centerpartister är dumma så min slutsats är att det är ren och skär populism.

lördag 25 augusti 2007

Inspirerad!

Socialdemokratisk höstupptakt gör mig så inspirerad. Karl Petter Torwaldsson (förövrigt ABF:s förbundsordförande) talade om egenmakt. Han sa att ordet egenmakt har fått mycket kritik men för mig känns det klockrent både som en motsats till vanmakt och som ett sätt att ta tillbaka diskussionen om individens möjligheter att utvecklas. Ofta försöker moderaterna få det till att låta som att vi inte bryr oss om individen. Att vi vill ha samma lösningar för alla. Det är ju naturligtvis felaktigt och politisk motståndarretorik för att skapa ett vi och dom. Men egenmakt är ett bra ord. Det rymmer så mycket mer. För mig handlar det om förutsättningar att påverka sitt eget liv och förutsättningar att förändra samhället.

Det är härligt att få börja hösten med en djupdykning i ideologiska funderingar med input från någon som funderat, vridit och vänt på begreppen.

torsdag 23 augusti 2007

437 mot Lillsved

Idag när jag åkte hem från Slussen till Värmdö fanns det inga bälten på bussen. För bara något år sedan var det helt naturligt men idag kände jag mig otrygg. Jag tror (men hoppas att jag har fel) att jag är en av få som använder bälte när jag åker buss. Min förhoppning är att fler ska använda det, att det ska finnas på alla bussar och att vi om 10 år skäms när vi tänker tillbaka på att alla kunde åka buss på 110-väg utan bälte.

Använder du bältet när du åker buss?

onsdag 22 augusti 2007

Facebook

När jag precis har börjat vänja mig vid att ha en blogg och på ett systematiskt sätt lyckas läsa andras bloggar dimper ett mail ner i min e-postlåda. Mailet handlar om Facebook. Facebook? Det har jag aldrig hört talas om! Jag bryr mig inte så mycket mer om det utan tänker att jag ska kolla upp det efter semestern. För någon dag sedan kom så min kompis Peter in på mitt kontor och sa att jag borde ge mig in i Facebook. Ja, jag så mailet sa jag. Men sedan har det fullkomligt exploderat av Facebook överallt. Vi pratar om det på jobbet, det skrivs om det i tidningarna och till och med P1 hade ett långt inslag om det igår.

Frågan är nog inte att vara eller inte vara på Facebook utan snarare när det är dags att entra scenen. För mig infaller detta nu.

www.facebook.com

tisdag 21 augusti 2007

Det vill jag inte ha.

Glass är gott. Glass är faktiskt riktigt gott. Det är inte helt ovanligt att vi smyger iväg kring fikat och köper en glass, sedan tar vi en trevlig liten promenad från glasskiosken på hörnan via smedsuddsbadet och sedan tillbaka till jobbet. Då är den borta, försvunnen och framför allt uppäten.

Det här vore förstås bara trevligt och harmlöst om det inte vore för en detalj. En detalj som vuxit sig allt större och otrevligare för varje sekund jag ägnat det tid. Varför tror glasstillverkarna att alla glassätare vill, nej kräver, choklad i botten?

Jag gillar lakritsglass. Jag gillar jordgubbsglass. Jag gillar vaniljglass. Jag gillar blåbärsglass. Mycket! Men jag gillar inte choklad och glass ihop. Framför allt inte chokladglass. Men det är en annan historia. Men varför envisas GB (?) att trycka ner en chokladklump i botten? På lakritsglass. På jordgubbsglass. På vaniljglass.

Det vill jag inte ha.


/Patric Winther, Gästbloggare

måndag 13 augusti 2007

Första dagen på jobbet

Tänk vad jag är lyckligt lottad som har ett så underbart jobb! Det var verkligen jättekul att komma tillbaka till jobbet idag efter en semester som har varit underbar.