torsdag 12 mars 2009

80 meter mur i Grantomta och lite annat

På Kommunstyrelsen sammanträde igår beslutade vi några saker som kan vara av intresse för dig som är Värmdöbo.

80 meter mur
Ingen på Värmdölandet kan ha missat byggnationerna i Ljung och Grantomta. Det är äldreboende, förskola, matsal och så småningom även sporthall som byggs. När vi bygger ut så mycket måste vägar, gång- och cykelvägar och busshållplatser måste bli bättre, säkrare och mer effektiva. Det görs just nu.

Men inte nog med det. För att göra en säker avskiljning mellan Ljung/äldreboendet och gång- och cykelvägen på samma sida krävs en mur. Det är dock inte vilken mur som helst. Vi snackar om en 80 meter lång mur som är mellan 40 centimeter och 3,2 meter hög. Det kommer att bli ett schabrak!

Rökfri arbetstid i Värmdö kommun
Ett bra beslut. En policy för rökfri arbetstid i Värmdö kommun. Värmdö jobbar systematiskt med frisknärvaro. Policyn är bra både för personalen som exempelvis får stöd i att sluta röka och för medborgarna/brukarna som får en rökfri kontakt med personalen. Dessutom är det tidsbesparande och trevligare för alla inblandade. (Beslut tas slutligen i Kommunfullmäktige)

Skrivelse till SL från alla partier
Värmdö kommun kräver av SL att de slopar zonindelningen av Värmdö. Samtliga partier är överens om att den delning av Värmdö i två delar som finns nu är orättvis. Skrivelsen måste naturligtvis även forstättningsvis kompletteras med högljudd opinion från medborgarna.

Inga kommentarer: