söndag 8 mars 2009

Vi socialdemokratiska kvinnor utmanar er moderatkvinnor

Idag är det internationella kvinnodagen. Med anledning av det skickar vi en utmaning till de kvinnor som är moderater i Värmdö:

Lagom till internationella kvinnodagen har moderaterna gjort ett riksutspel med löfte om att, 30 år efter oss andra, införa ”varannan damernas” på framtidens valsedlar.

Vi välkomnar detta och ser med spänning fram emot hur det ska kunna förverkligas i Värmdö kommun. Idag utgörs den moderatstyrda majoriteten, med enstaka undantag, enbart av män. I exempelvis Värmdös ”regering” -Kommunstyrelsen- är 11 av 12 representanter medelålders män.

Därför utmanar vi Socialdemokratiska kvinnor våra medsystrar i Värmdömoderaterna på debatt den 8 mars nästa år. Låt oss mötas för att stödja varandra i kampen för våra frågor och se hur långt vi då kommit med ”varannan damernas” respektive ”varannan herrarnas”. Låt oss prata om de frågor som är särkilt viktiga för oss kvinnor och låt oss göra det kvinnor emellan.

Vi klarar det bra utan våra kompisar Lars, Jösta, Krister, Nils-Erik och Mats.Klarar ni/du det utan Lars-Erik, Peter, Stefan, Hans, Peter, Per, Göran, Erik, Anders, Fredrik och Per-Olof?

Inga kommentarer: