söndag 31 januari 2010

Det var en cool upplevelse

I höstas hade jag, tillsammans med Christer Wik, förmånen att vara med på en stor europeisk konferens om aktivt medborgarskap. Studieförbundens paraplyorganisation Folkbildningsförbundet var den svenska arrangören. Studieförbunden är en jätteviktig aktör för att fler ska bli demokratiskolade, att fler får möjlighet att utöva demokrati i praktiken och även för att föra demokratidiskussioner över gränser.

På konferensen, som hölls på Världskulturmuseet i Göteborg, var det som en kokande kittel med folk från hela Europa som genom diskussion, möten och kultur utmanade etablerade begrepp som EU, demokrati, extremism och ekonomisk kris.

Så här ett halvår efter tycker jag fortfarande att det var en cool upplevelse att få vara moderator för ett samtal om just dessa stora och ibland obegripliga begrepp (EU, demokrati, ekonomisk kris och extremism). Det som kryddade upplevelsen var att vi hade en panel av mycket kompetenta personer på plats i Göteborg, däribland Margot Wallström, men också två paneler med oss via länk från Spanien och Söråker samt en publik i Göteborg.

Nu finns samtalet utlagt som filmer på konferensens hemsida och där finns också bilder från hela konferensen.
På bilden nedan ser du hur nöjda vi var med vår insats.

Inga kommentarer: