fredag 22 januari 2010

Hänt i Värmdö

Har just upptäckt bloggen Hänt i Värmdö där en intressant jämställdhetsdiskussion pågår.

Bloggen skriver att 57 procent av Värmdöpolitikerna är män. Och jag gör reflektionen, precis som bloggen, att det väl inte är så fasligt dåligt. Men det visar sig att det är vi i oppositionen som gör att siffrorna är hyfsade för Värmdö.

Endast 28 procent av alliansens ledamöter och ersättare i Kommunfullmäktige är kvinnor. Och det blir värre... Tittar man på hur många uppdrag som innehas av kvinnor är det endast 25 procent inom alliansen (för de rödgröna är motsvarande siffra 48 procent).

Vem är politiker i Värmdö?
NVP gjorde en kartläggning av politiker för ett tag sedan och det visade sig då att den typiske kommunpolitikern i Värmdö är en svenskfödd privatanställd man i övre medelåldern.

I Socialdemokraterna finns plats för alla
Vi är många som inte är män i övre medelålder i Socialdemokraterna i Värmdö. Här om dagen träffades ett stort gäng av våra företrädare för att tillsammans forma och vässa vår politik. Det var unga och gamla, Ö-bor och fastlandare, nya och seniora, småbarnsföräldrar och mor/farföräldrar, fackligt aktiva och egenföretagare och så vidare men alla har en sak gemensamt. Vi vill ha ett bättre Värmdö!

Dessutom finns det trots alla dessa kompetenta personer plats för fler. Vill du också göra Värmdö till ett bättre ställe att växa upp i, att bo i, att gå i skolan i, att leva i? Då är det bara att bli medlem, välkommen!

Inga kommentarer: