måndag 4 april 2011

Värmdös näringsliv

Idag damp det nya magasinet Värmdö Paper ner i brevlådan. Ett slags livsstilsmagasin med lokal touche som finns i Lidingö, Danderyd, Täby och nu även i Nacka och Värmdö. Kul med lite fräscha initiativ! Även om jag kunde vara utan alkoholreklamen...

Bilden är tagen av Thron Ullberg och lånad från www.pernillaandersson.com

Framsidan pryds av Runmaröbon Pernilla Andersson, ja hon som var grym med Desperados i Melodifestivalen!

Bistro Gustavsberg som är en favvorestaurang i hamnen finns med i ett reportage från sidan 36 och framåt. Bistron är ytterligare ett exempel på vårt härliga näringsliv.

Tips för en heldag i Gustavsbergs hamn
Varför inte ta en heldag i Gustavsberg? Ta buss 474 från Slussen (den tar bara en knapp halvtimme). Börja på vårt fina Porslinsmuseum och vandra sedan vidare till outlets, konsthall, mysiga fik och butiker. Avsluta med en sen långlunch eller en middag på Bistro Gustavsberg.

Utveckling av det lokala näringslivet
I mitt förra inlägg skrev jag om det lokala företaget Weralena.se som inte bara säljer scrapping- och pysselgrejer utan även erbjuder kurser av olika slag.

Med rätt förutsättningar skulle företagandet kunna blomstra i vår kommun. Ett bra steg på vägen är det företagscenter, Tornhuset, som startat i hamnen. Men det finns mycket mer att göra.

Vi socialdemokrater föreslår att företagsklimatet stärks genom en "Affärsplan Värmdö" som fokuserar på ett antal framtidsområden. Utöver branschen "bygga och bo" vill vi att affärsplanen ska fokusera på företagsutveckling inom områdena kultur och design, besöksnäring/turism samt miljöteknik.

Vi vill göra en kraftsamling och stärka samverkan med såväl lokala som nya företag. Tillsammans med Företagarförbundet har vi utvecklat konceptet Handelshus - en trampolin för att hjälpa små företag att växa, det vill vi införa här.

Inga kommentarer: