onsdag 7 november 2012

IOGT-NTO årets lobbyist?!


IOGT-NTO är nominerad till priset Årets lobbyist 2012 som delas ut av tidningen Resumé. Tillsammans med Alkoholpolitiskt forum är IOGT-NTO nominerad för sitt arbete mot gårdsförsäljning av vin och öl. Så här lyder motiveringen:

Alkoholpolitiskt Forum och IOGT för motstånd mot gårdsförsäljning av vin och öl. Svenska vinodlare med tungt understöd av LRF har i flera år drivit frågan om att gårdsförsäljning av vin och öl ska tillåtas i Sverige. En utredning lade ett förslag om gårdsförsäljning 2010. Sedan dess har en aktiv nykterhetslobby skapat en politisk låsning där det i praktiken är omöjligt att i dag lägga ett förslag.

En mycket välförtjänt nominering som jag hoppas leder till vinst den 14 november!

Det är kul att IOGT-NTO återigen uppmärksammas för sitt opinionsarbete -vem minns inte utnämningen Hetast i Almedalen i somras?!

Och betänker man att vi är en folkrörelse med 130 år på nacken så inser man att vi inte har några större problem att förnya vårt budskap och vår kommunikation även om målet alltid är det samma "Ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor från att leva ett fritt och rikt liv"

Inga kommentarer: