tisdag 27 november 2012

Skoldebatten rasar vidare


Skolan handlar om att lära för livet

I morgon onsdag har vi begärt ett extra möte om skolan i Värmdö kommunfullmäktige. 16.00-18.00, innan det ordinarie mötet som börjar klockan sex, kommer det alltså ske en generaldebatt om skolan. 

För den som hängt med lite i mediadebatten och bland föräldrar framförallt i Gustavsberg och på Värmdölandet är det ingen nyhet att den borgerliga koalitionen har skött frågan oerhört dåligt vilket skapat både oro och ilska. Främst är det Kyrkskolan och Munkmoraskolan som drabbats.

Annika Andersson Ribbing som är skolpolitisk talesperson för oss socialdemokrater har idag en mycket bra debattartikel i NVP som på ett tydligt och pedagogiskt sätt förklarar hur vi vill utveckla Kyrkskolan i synnerhet och skolorna i Värmdö i allmänhet.

I Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun rasar Värmdö i år från en dålig nivå, plats 137, till en ännu sämre nivå, plats 210.

I ljuset av detta måste man som politiker ta sitt ansvar och investera för framtiden. I vår budget för 2013 satsar vi 23 miljoner mer på Värmdös skolor än den defensiva koalitionen som i dag styr kommunen. Pengarna ska gå till en massiv och bred satsning på lärarna. Vi vill anställa fler, utbilda dem som är obehöriga, avlasta deras administrativa arbete och skapa särskilda karriärtjänster. Vi vill satsa på barn i behov av särskilt stöd. Vi vill också stärka skolornas ledning och förbättra styrningen.

Inga kommentarer: