torsdag 20 juni 2013

EU-valet i Bromölla

Socialdemokraterna i Bromölla hade jag förmånen att besöka igår för att prata om EU-valet. Den 25 maj nästa år smäller det.

Den stora frågan handlar om vilket Europa vi vill ha och att det har betydelse vem som styr. Krisen har förvärrats av högerregeringarnas ensidiga åtstramningspolitik det står klart. Nu gäller det att vi skapar framtidstro genom att levera hållbar politik för kommande år. En socialdemokratisk politik sätter jobb och utbildning först. Investeringar skapar tillväxt och konkurrenkraft. Att vi får Europa på fötter spelar roll för jobben i Sverige!

Av de här skälen är EU-valet lika viktigt i Bromölla som i Borås, Borlänge och Boden.

I Bromölla arbetarekommun har man soppkvällar där man bjuder in intressanta personer som inspiration. Det är inget dåligt gäng jag fått förmånen att vara en föreläsare bland, eller vad sägs om Margareta Winberg, Håkan Juholt, Marie Granlund, Tomas Eneroth med flera...

Anna-Lena på fotot ovan gör ett jättejobb med soppträffarna. Det är en härligt familjär stämning i denna lilla ort med 12 000 invånare. Samuel Nilsson som är ordförande för arbetarekommunen kommer att göra ett kanonbra jobb så det är med en härlig känsla jag åker vidare från Bromölla mot västkusten.

Tack snälla ni och ett varmt tack för de fina presenterna!Inga kommentarer: