tisdag 16 september 2008

Järnvägar också!

Ett passande uttryck (om man vill undvika svordomar) för regeringens infrastruktursatsning är järnvägar också!

Infrastrukturministerns pressmeddelande och promemoria säger 10 miljarder till vägar och järnvägar. Men det krävs inte många minuters läsning för att se att det är 80% till vägar och ynka 20 % till järnvägar. Åsa Torstensson, som hon förövrigt heter (inte många som vet det...), skyller på sant centerpartistiskt manér på den socialdemokratiska regeringen. Och gärna lite på Miljöpartiet också för att försöka undergräva det gröna partiets legitimitet när det gäller järnvägar.

Det kallas för ett jobbpaket. Satsningar på infrastrukturen ska ge jobb i den konjukturnedgång som regeringen själv till stor del har bäddat för. De har slarvat bort det dukade bordet med sunda finanser de fick av den ovan nämnda socialdemokratiska regeringen. Lägg till det orättvisa skattesänkningar och en politik som gjort att en halv miljon människor står utanför a-kassan. Klart som korvspad att det behövs en aktiv jobbpolitik!

Borgarnas svar på det är att bygga massor av vägar.

Torstensson lovade en infrastrukturproposition i mars. Den kom inte. Sen skulle den komma i samband med budgeten och det gör den inte. Nu ska den komma under hösten. För att lugna upprörda medborgare presenterades nu den så kallade närtidssatsningen. Vi får väl se när proppen kommer.

Sammanfattningsvis: Järnvägar också! Eller som Pia fått till det på sin blogg järnvägar, också. Pia är otroligt kompetent på området och hon skriver så här på sin blogg: pias blogg.

Inga kommentarer: