lördag 7 februari 2009

Centerns ideologiska förfall

"Hela Sverige ska leva" som en välunderrättad källa svarade, med glimten i ögat, på frågan varför Centerns kommundagar var förlagda till Gotland.

Kovändningen i kärnkraftsfrågan blev naturligtvis fokus under dagarna. Hur kan Centern överge denna så viktiga fråga? Enligt min mening är den bara en av frågorna där Centern säljer sin själ för att få vara med och leka med storebror Reinfeldt. När jag deltog i ett fackligt möte idag hördes uttrycket Mauderaterna och det känns som huvudet på spiken.

Hans Lindqvist, som tidigare skulle blivit stolt om jag kallat honom Centern personifierad (idag vet jag inte), försöker repa mod i dagens inlägg på sin blogg. Han skriver:

Kritiken var hård mot Maud Oloffsson och uppgörelsen som öppnar för ny kärnkraft. Hennes tal och tonvikten på sol, vind vatten, klimat och energibesparingar var dock väldigt bra. Argumenten att om vi bara tar vara på propositionen och de mål den sätter så byggs ingen kärnkraft gick att ta till sig. Om vi satsar på minskning av co2, ökning av förnybart, ersättning av fossilbränsen mm i kommuner och landsting, bland småföretagare och enskilda medborgare så kommer det inte att finnas något utrymme för kärnkraft.

När Maud Olofsson inte orkar (eller vill) stå emot Moderaterna så lägger hon hela ansvaret på andra, inte särskilt snyggt.

Det finns också en mycket bra kommentar till inlägget.

Inga kommentarer: