måndag 23 februari 2009

Mötesfrihetens väktare

Kort sammanfattning: Sverige ska spela Davis Cup-match mot Israel i början av mars. Vissa tycker inte att matchen ska spelas med anledning av kriget. Andra tycker att den ska spelas. Matchen ska spelas i Malmö.

Fritidsnämnden har tagit beslut om att låta matchen spelas som planerat men utan publik med hänvisning till att man inte kan garantera säkerheten.

Då träder den stora räddaren i nöden in. Madeleine Sjöstedt (FP), idrottsborgarråd i Stockholm. Hon menar att det är ett förkastligt beslut av Fritidsnämnden i Malmö. Behöver jag påpeka att det är (S)-styrt i Malmö? Hon erbjuder därför att matchen kan spelas i Stockholm.
Nåväl. Det var väl snällt. Men.

Hennes argument är att Ilmar Reepalu, kommunalråd (S), är mot mötesfrihet och hon anklagar honom för att använda matchen i politiska syften.

Min stilla undran blir då: - Vad är det du gör då Madeleine?

PS. På Svenska Tennisförbundets hemsida finns den heroiska insatsen nämnd på startsidan.

Bilden är lånad från Emelies blogg

2 kommentarer:

Jakob Fritzell sa...

Ja, Madeleine Sjöstedts (i sak korrekta) utspel om att det är fel att göra politik av idrott måste väl betecknas som veckans dubbelfel.
Mer sånt! Fram för ett klockrent servegenombrott 2010...

Anonym sa...

http://www.rf.se/templates/Pages/NewsPage____1755.aspx

RFs kommentar. Tycker nog att båda sidor har gjort dubbelfel här, Malmö borde avsagt sig arrangemanget i god tid, Sjöstedt ska inte lova vad hon inte kan hålla!