onsdag 29 juli 2009

Jag älskar ordning och reda

Familjen åkte en tur till Kolmården på semestern. Det var en perfekt dag för att åka till en djurpark, sol och moln om vartannat. Det var i slutet av juli och ALLA var där. Bilar, barnvagnar, galna vuxna, skrindor, djur, glass, picnick, glada barn, ledsna barn, lekplatser och attraktioner. Som gjort för att jag ska bli galen alltså. Men det behövdes inte för på Kolmården har man tänkt.

Redan när vi kommer dit är det ordning och reda på parkeringen. Stora synliga skyltar som talar om vart vi ska. Dessa är dessutom kompletterade med ivrigt pekande personer som gör att vi snabbt och enkelt får en parkeringsplats. Långt från ingången men det gör inget eftersom det gick så smidigt.

Biljetter har vi köpt på nätet så det är bara att gå rakt in i parken där en tjej scannar biljetten. Direkt innanför ingången finns trygghetsband att fylla i som vi sätter på barnen om de skulle försvinna. Känns lite bättre för en nojig förälder.
Dagen rullar på. Det är tjockt med folk men i alla situationer från den långa ringlande kön mot delfinariet till toaköerna fungerar utmärkt.

Trots att vi var där på en av årets mest besökta dagar hade vi ett rofyllt och kul besök. Det komer vi att göra om -för på Kolmården är det ordning och reda.

Foto: Bilden är lånad av Anup och Manoj Saha

4 kommentarer:

Jakob Fritzell sa...

Ha! Vi var där söndag-måndag. Och ja, mycket folk var ordet.
Vi hade det bra i stort men upplevde inte samma ordning och reda som du.

När alla stod i ordnad kö till delfinshowen ropade plötsligt någon i högtalaranläggningen något om att man inte behövde stå i en så lång kö varpå alla genast började tränga sig framåt och många fällde ut armbågarna.

Och safarituren inleddes märkbart bekant. Det kändes som man befann sig på Söderleden i morgonrusningen - fast på semestern och med mycket dyrare trängselavgift. Mest synd om renarna som fick ta alla tomgångsavgaser.

Och så undrar logistikern i mig varför alla lekplatser (för det finns minst tre stycken i parken) inte är utspridda utan samlade till ena änden av parken.
Den som är längst bort från hotellet för övrigt...

Men det är spännande att få se djur som noshörningar, tigrar och giraffer.

Andrine Winther sa...

Intressanta iakttagelser. Vi kanske hade tur. Jag skulle gärna vara med och utveckla ett ställe som Kolmården. Det du säger om lekparkerna är något som de ju borde tänka kring. En annan sak som jag funderar över är varför Linbanan kostar extra pengar när den inte går över själva parken. Man ser helt enkelt inga djur från den. Verkar ju lite onödigt att ha en fins linbana då.

Jakob Fritzell sa...

Ja, det har jag också klurat på. Den enda anledningen jag ser till 80:- för en dag i luften utan djur är att man just inte ser djur (de har man ju redan betalat för). Det man inte betalat i entréavgiften är vyn över parkering, sophantering och svensk skog. Alltså läggs den avgiften här...
Hårt kan tyckas - men säkert lönsamt.
Banan fungerar ju heller inte som transportmedel och hjälper inte att avlasta trötta ben i den väldigt kuperade parken då de två hållplatserna är på de två lägsta punkterna. Det tycker jag är synd.

Spårbilar..?

Andrine Winther sa...

Alltid spårbilar :-)