torsdag 11 februari 2010

Om att betala två gånger, minst

www.fotoakuten.se

"Medfinansiering vid infrastrukturprojekt blir allt vanligare. Statens kostnader får bäras av kommunerna och skattebetalaren får helt enkelt betala sina vägkostnader två gånger, minst. För att vissa vägar ens ska komma på tal från vägverket så får kommunerna dessutom låna ut pengar för att få projekteringen genomförd, och på så sätt ge vägen högre prioritet."

Det skriver Kristian Krassman i ett inlägg om något som är högst aktuellt här i Värmdö. Läs hela hans inlägg här, det rekommenderas.

Lars-Erik Alversjö, Kommunstyrelsens ordförande (M), uttalar sig så sent som i söndags i SvD om Värmdös nej till broavgift över Skurubron. Läs här. Värmdös enda realistiska infart till Stockholm och vidare ut i landet kan orimligtvis avgiftbeläggas. Det är en absurd situation som Moderatregeringen nu tvingar in sina kommunkompisar i med den ideologiska uppfinningsrikedomen som avser finansieringsformer för viktiga infrastrukturprojekt.

Det finns högst levande motståndsrörelser mot detta. En är namninsamlingen "Nej till avgifter på Skurubron" som har över 4 400 namnunderskrifter, den kan du skriva under här.

Facebookgruppen "Stoppa idén med en avgift över Skurubron" finns också med över 1 500 medlemmar. Länk.

Jag är glad att det finns många som engagerar sig i frågan. Men det är min bestämda uppfattning att regeringens politik är orättvis och elitistisk. Det som vi tidigare byggt tillsammans för allas bästa och vårt gemensamma samhälles utveckling ska nu enskilda betala.

Vi står bokstavligt talat inför ett vägval.

Inga kommentarer: