lördag 19 mars 2011

Hyresrätter, hyresrätter, hyresrätter -ett inlägg om bostadskrisen i Värmdö

5000. Det är en summa att lägga på minnet -tyvärr! Närmare 5000 Värmdöbor står i vår bostadskö. Och som om det inte var nog är många av de unga, under 25 år, som tvingas bo kvar hemma eller flytta från Värmdö för att få ett eget boende.

Vi socialdemokrater tjatar om det måste byggas fler bostäder. I det här fallet är tjata något positivt. Vi kan konstatera att alla partier pratar om att det är viktigt med hyresrätter men när det väl gäller att ta skarpa beslut då backar majoritetspolitikerna.

På Samhällsplaneringsnämnden i tisdags (15/3) hade vi återigen chansen att ta beslut som leder fram till fler hyresbostäder. Några av förslagen röstade nämnden för men några beslut var minst sagt obegripliga.

Jag tänker främst på förslagen från Värmdö Bostäder, vårt eget kommunala bostadsbolag som tagit frågan om bostadsbristen på allvar och därför lade fram ett antal förslag för att möjliggöra fler bostäder till rimliga priser snabbt.

Ett ställe som Värmdö Bostäder föreslår nya hus på är i Hästhagen på Kyrkogårdsvägen. Detta är ett ypperligt ställe att bygga på och skulle kunna ge 125-150 nya mindre lägenheter. Det är nära till kollektivtrafik, centrum, skolor och idrottsplatser. Majoriteten röstade mot att vi ska bygga där med utebliven förklaring. Vi reserverade oss mot beslutet.

Frågan om hyresrätter kommer jag att komma tillbaka till många gånger här på bloggen. Var så säker.

Inga kommentarer: