söndag 6 mars 2011

IOGT-NTO anmäler alkoholreklamen i TV

Jag blir grymt stolt som medlem när min organisation gör slag i saken och tar striden mot alkoholindustrin. Det gör allt för att krypa runt förbudet med alkoholreklam. Go IOGT-NTO go!

Alkoholreklam i tv är förbjudet i Sverige. Trots det kan alla som har fler kanaler än SVT och TV4 se svenskproducerad alkoholreklam, riktad till svenskar i svenska program, varje dag. Enligt en internationell jämförelse som Göteborgs universitet gjorde i höstas är Sverige det land av tolv undersökta som visar mest alkoholreklam under de tider då barn tittar mycket på tv. Hur kan det komma sig? Har vi tv-kanaler, alkohol- och reklamproducenter som bryter mot lagen? Det är dags att ta reda på det.

Det skriver IOGT-NTO:s förbundsordförande Anna Carlstedt på SVD debatt fredagen den 4 mars. Läs hela artikeln här>>2 kommentarer:

En Dolk som Spetsar frågorna sa...

Hej Andrine,
även om jag inte själv tillhör någon nykterhetsrörelse så menar jag att Du i Din analys har rätt. För mig är det en självklarhet att sprit- och övrig drogreklam över huvud taget inte hör hemma i våra TV-soffor.
Ha det

Jan Dolk

Andrine Winther sa...

Vi är många som driver frågan, nykterister eller inte. Lagen ska självklart följas så låt oss gemensamt ropa högt så att vi får en förändring!