måndag 16 maj 2011

Business must fight to save EU’s passport-free vision

Hotet mot den fria rörligheten inom Schengen är reellt. Marie Granlund och Anna Hedh, båda (S), såg detta tidigt och var då ute på SvD Opinion och krävde att regeringen skulle ta strid för vår fria rörlighet. Hittills har regeringen talat med kluven tunga.

Idag tar vi resenärer, i jobbet likväl som semesterfirare, det för givet att vi ska kunna dra till Paris över helgen eller att det ska vara enkelt att åka till företagets huvudkontor i München. Men så har det inte alltid varit och om tongångarna inom EU fortsätter i fel riktining kommer det heller inte att vara så i framtiden.


Har därför lånat dagens blogginlägg från Andrew Hill som är chief business comentator på Financial Times och som driver Brysselbloggen på tidningens hemsida som jag verkligen rekommenderar.


"People, not companies, are at the hart of the battle over the European Union's passport-free travel zone. France, Italy and Denmark are trying to crack down on the movement on migrants across their borders.

... Among the first beneficiaries of the lifting of continental European border controls in the early 1990s were trucking companies and their costumers."

Läs hela blogginlägget här>>. Det är värt 2 minuter av din tid!

1 kommentar:

Anonym sa...

mycket intressant, tack