söndag 29 januari 2012

Digitalt möte via Google+ funkade bra

Bild: Lånad av Erik Wagner.

IOGT-NTO:s Framtidsgrupp testade distansmöte idag. Vi är från Stockholm *2, Halland, Älvsborg och Jämtland så det är varken enkelt eller billigt att träffas. Det slutar alltid med att någon får åka väldigt långt och lägga mycket tid på det därför valde vi att testa möte via nätet.

Vi körde via Hangouts på Google+ och det funkade riktigt bra! Stackars Jennifer blev utkastad några gånger och Ulf fick stänga av sin bild eftersom ljudkvaliteten blev för dålig, i övrigt var det helt okej. Och jag kan rekommendera det.

Man kan vara upp till nio personer, det finns möjlighet att skriva samtidigt som man pratar och det går också att dela andra saker på skärmen så som ppt, worddokument och annat intressant.

Gruppens arbete går vidare. Vi har fram till kongressen 2015 på oss att jobba och vi har valt att fokusera på medlemsfrågor av olika slag i ett första steg. Det gäller såväl medlemskapet, värvningsögonblicket, medlemsengagemang som annat. Inom kort hittar du forum (fysiskt likväl som digitalt) för att vara med i samtal kring medlemsbegreppet.

Ett tips till dess är att läsa boken Medlemsorganisationen, individen, organisationen och samhället av Torbjörn Einarsson. Du kan också titta på hans seminarium hos IOGT-NTO, som jag tipsat om tidigare men gör det igen, om innehållet i forskningen.

Inga kommentarer: