onsdag 1 februari 2012

Socialdemokratisk Oscarsgala

På bilden: Stefan Löfven, partiledare Sverige, Helle Thorning-Schmidt, statsminister och partiledare Danmark, Jens Stoltenberg, statsminister och partiledare Norge, Jutta Urpilainen, finansminister och partiledare Finland samt övriga nordiska partiledare och LO-ordföranden. Fler och bättre bilder, utöver den här som jag tagit, finns på socialdemokraternas flickr-stream

Imponerande gäng
Det var rena Oscarsgalan när nordens socialdemokrati och fackföreningsrörelse samlades i Sverige i veckan. Fotoblixtar, god stämning och framtidstro sammanfattar mötet väl. Samtliga deltagare skrev på DN-debatt i tisdags om ett ambitiöst och häftigt forskningsprojekt som vi gemensamt genom SAMAK:s (vår nordiska samorganisation) försorg ska genomföra kommande år.

Syftet är att låta den fria och oberoende forskningen analysera och stresstesta den nordiska modellen så att vi kan utveckla den för framtidens utmaningar och möjligheter. Det är mycket spännande att se vad de kommer fram till. Resultatet redovisas på SAMAK:s kongress 2014.

Inga kommentarer: