söndag 28 april 2013

Kongress för socialdemokraterna i Stockholms län

Solen strålar över Stockholms regionen varje år den här helgen. Hur vet jag det? Jo, för vi har alltid distriktskongress med hundratalet socialdemokrater från länet då. Vi sitter hellre inne i en mörk lokal där vi tar bra och framtidsinriktade beslut för att utveckla regionen.
Annika är vårt kloka oppositionsråd i Värmdö. Här är hon uppe i talarstolen och talar sig varm för mer kollektivtrafik till Värmdö och resten av ostsektorn.
Mikael Damberg, som har varit vår distriktsordförande i nio år, lämnade uppdraget för att ägna all kraft åt att vara riksdagsledamot och gruppledare för socialdemokraterna i riksdagen. Helene Hellmark-Knutsson tar över ledartröjan och kommer att göra det utmärkt!
"Like good old days!" Här är linslusarna Lasse, Annika och jag :-)
Sveriges nästa finansminister Magdalena Andersson talade sig varm för framtidsinriktade reformer som ger jobb, tillväxt och kunskap. Nu har regeringen testat sin politik i snart sju år och det går inte särskilt bra, konstaterar hon krasst.
Förutom spänstiga debatter om motioner kring alla möjliga ämnesområden så som sjukvård, tak över huvudet-garanti, flyktingmottagande, jobbskapande politik, jämställdhet, miljö, skolutveckling och mycket mer, så hann vi med att gå på seminarium också.
Jag var på seminariet om bostäder och kollektivtrafik. Besqab och MTR deltog och finanslandstingsrådet Helene Hellmark-Knutsson höll ihop diskussionerna. Det var en mycket inspirerande en och en halv timma. Härligt att det finns visioner hos företag om hur vi kan utveckla vårt gemensamma samhälle. Vi socialdemokrater samverkar gärna för att nå framgång för Stockholms regionen. De trodde inte sina öron när jag berättade hur samhällsplaneringen i Värmdö funkar. Eller rättare sagt inte funkar...
Summa summarum var det här en mycket bra dag som jag gärna ägnade både inomhus, trots solsken och värme utomhus, och utan min familj för att bidra till en bättre utveckling av Stockholmsregionen.
Nu får du göra ditt. Rösta på socialdemokraterna i nästa val så ska vi se till att det finns förutsättningar för att bygga bostäder, skapa jobb, öka resultaten i skolan och att vi har ett hållbart och robust kollektivtrafiksystem.
Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer: