söndag 7 augusti 2011

Betong

Betong är ett häftigt material. Hårt och tufft men kan samtidigt se mjukt och lent ut. Scrapping är en av mina hobbies, det vet du som följer bloggen men på senare tid har betongen seglat upp som ytterligare en favorit. Varför? Det är så grymt enkelt!

Jag använder mig av två böcker om betong som båda är skrivna av Susanna Zacke och Sania Hedegren med foto av Anna Skoog för bokförlaget Semic. De är inspirerande och ger många enkla tips och trix samt många fina bilder.


Om du ska börja att gjuta betong kan jag tipsa om det enklaste och snabbaste projektet. Ta en väl tvättad iskubsram med skojiga figurer från exempelvis IKEA (gärna i gummiliknande material som denna). Pensla den med matolja och häll sedan i betongen. Vänta ett dygn och vips har du fina små gå bort-presenter.


Ett kul projekt där betongen verkligen är lekfull är kudden. Ta en återförslutningsbar plastpåse och fyll med betong. Vila en liten sten mot den så att det ser ut som att ett huvud har vilat på kudden. Utförligare instruktioner finns i boken ovan - Betong och loppisfynd.


Kudden fungerar också som förvaring till ringarna under natten.

Inga kommentarer: