fredag 26 augusti 2011

Kick-off, strategidagar, uppstartskonferens...

Kärt barn har många namn men är det någon skillnad på alla dessa möten med obligatorisk övernattning som det gödslas med i början av en ny termin?

Jag har varit på kick-off med jobbet i två dagar och åkte direkt vidare till ytterligare två, benämnda strategidagar, med IOGT-NTO:s förbundsstyrelse. Till innehåll och form skiljer de sig lite. Men syftet är det samma. Vi ska skapa ett gemensamt avstamp för vårt framtida arbete tillsammans.

Socialdemokraterna är som sig bör på traditionell, och även lite mytomspunnen mark -Bommersvik. Det vackra och mysiga stället vid sjön Yngen funkar utmärkt för att samla organisationen som får en känsla av historiens vingslag samtidigt som arbetet blickar framåt. Det funkar.

Vi är nära hundra medarbetare som ska hitta formerna för att förändra världen till något mycket bättre än den är idag. Mål på vägen dit är att vinna val. Närmast ligger valet till Europaparlamentet i juni 2014 och riksdagsval, landstingsval och kommunval i september samma år.

Hårt arbete ligger framför oss men engagemanget är det inget fel på och det räcker långt.

Efter diverse resor och byten ligger Varberg framför mina fötter där nya utmaningar väntar. IOGT-NTO:s förbundsstyrelse har strategidagar här. Antalet reduceras till 15 personer på eftermiddagen från hundra på förmiddagen. Bara det gör att förutsättningarna ser annorlunda ut.

Vårt uppdrag är ideellt och vi har ett professionellt kansli till vårt förfogande. Annars skiljer det sig inte så mycket från det de tidigare dagarna bjudit på. Vi har kongressbeslut som vi ska uppfylla framöver, vi ska göra världen bättre, vi är ett antal personer som har ansvar för det ska ske men skillnaden är att vi inte behöver vinna val.

Kick-offen fyllde sitt syfte. Vi lärde känna varandra bättre, vi fick en bild av nuläget och vart vi är på väg.

Jag är säker på att även strategidagarna kommer att resultera i detta. Och så lite spa, vi är ju ändå på en kurort :-)

Inga kommentarer: