fredag 12 augusti 2011

Cameron fel ute


Den senaste tidens upplopp i London med omnejd har visat en mer och mer pressad premiärminister. David Cameron saknar erfarenhet som gör att han kan agera med säkerhet, ingjuta lugn och framtidshopp.

I stället ökar han spänningen mellan demonstranter/upprorsmakare och regeringen/det offentliga genom att hota med militären. Det lär knappast lugna dessa människor. Han målar in sig i ett hörn eftersom han måste sätta in militära insatser om bråken fortsätter, det går inte att backa från ett sådant hot.

Vill stoppa sociala medier
Men det som fick bägaren med oseriositet att rinna över var Camerons utspel igår då han föreslog att man skulle inskränka användandet av sociala medier.


Att man i ett modernt europeiskt land ens kan komma på tanken att yppa denna dumhet är ofattbart. Men det visar hur pressad premiärministern är.

Inte lätt
Jag påstår inte att det är lätt att befinna sig i denna situation. Jag påstår heller inte att upprorsmakarna (och i vissa fall rena brottslingar) har rätt att använda våld för sina syften men det finns olika sätt att agera.

Den politik en regering för får konsekvenser. Politiken måste vara väl förankrad och legitim annars hamnar samhället i en ohållbar situation. Och närmar man sig vägs ände måste man antingen kasta in handduken eller ändra riktning och få med sig massorna åt det hållet.

Länkar för dig som vill läsa mer:

Inga kommentarer: