söndag 22 april 2012

Heja Hollande!


Idag är det val i Frankrike och enligt Sveriges radio är det ett högt valdeltagande. Till andra valomgången den 6 maj går sittande Sarkozy och socialisten Hollande vidare. Det var väntat och det är skönt att högerpopulisten Le Pen inte är kvar i matchen. Det är en vinst i sig.

Det är främst eurokrisen och därmed ekonomin och jobben som står i fokus i valkampanjen. Mitt hopp står till en modern, progressiv socialdemokratisk politik. Det är avgörande för Frankrikes framtid.

I Norden har vi gott om socialdemokratiskt styrda regeringar men om ett stort EU-land som Frankrike blir rött leder det förhoppningsvis till en röd våg genom Europa framöver.

Jag har tidigare skrivit inför valet här och här

2 kommentarer:

Gunnar Lindqvist sa...

Det finns en 'Juholtrisk' han talar retoriskt och bra men hur skall han 'få ihop det'? T.ex.
att sänka pensionsåldern till 60 år (!)för stora delar av de som går i pension, att öka div. sociala kostnader, bidrag till bönder mm. Det låter bra men vem skall betala? Han som alla andra franska presidenter, förutvarnade och ev.´kommande, tycks tänka att jag, vi (Frankrike) är störst bäst och vackrast i hela Europa. Sedan får alla andra (Europa i övrigt) tycka vad det vill...
Bara en undran vars svar kan betyda mycket för andra socialdemokratiska partier i Europa.

Gunnar Lindqvist sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.