onsdag 14 december 2011

Inför köttfria dagar

Bild: lånad från www.fotoakuten.se

Kommunpolitiker från M, KD, FP, C, MP och partikompisen Annika Andersson Ribbing (S) skriver på SvD-debatt att det krävs politiska beslut för att minska köttkonsumtionens klimatpåverkan. I artikeln redovisar de att Naturvårdsverket föreslår att köttfria dagar införs i offentlig verksamhet för klimatet skull.

För något år sedan skrev vi socialdemokrater i Värmdö en motion om just detta. Det är många ärenden som hanteras på ett knepigt sätt i vår kommun, tyvärr, men jag undrar om inte denna motion hamnar på topp tio.

Våra majoritetspolitiker satt på olika stolar och tog olika beslut i denna fråga beroende på vilken styrelse eller nämnd de satt i. Ibland var de för och ibland emot -samma person och samma förslag alltså. Dessutom varierade argumenten oerhört mycket beroende på vilken hatt de hade på sig.

Då känns det skönt att det finns kloka politiker runt om i vårt län och från nästan alla partier som förstår värdet av politisk vilja. Vi som lokalpolitiker kan påverka klimatförändringarna i en positiv riktning, bara vi vill.

Inga kommentarer: