torsdag 1 december 2011

Klimattoppmötet i Durban

På bilden (lånad från flickr) syns bland annat Jakob Zuma, Sydafrikas president, som öppnade mötet.

Det pågående toppmötet kan bäst beskrivas som ännu ett ödesmöte för klimatet. Haveriet av Köpenhamnsmötet får helt enkelt inte upprepas. Vi, då menar jag västvärldens ledare och medborgare/konsumenter, måste börja ta ansvar. Då krävs politiska beslut.

Ett tips till alla bloggens läsare är att följa Åsa Westlund, Europaparlamentariker S, via hennes blogg, twitter eller FB, på toppmötet. Idag skriver hon på Dagens Arenas debattsida om vad Sverige och EU måste göra annorlunda den här gången. Och igår skrev hon tillsammans med Matilda Ernkras (S), ordförande i riksdagens miljöutskott, på GöteborgsPostens debattsida om socialdemokratisk klimatpolitik och hur vi vill minska utsläppen.

CCC
FN har också en helt egen website för denna Climate Change Conference där jag innerligt hoppas att vi kan läsa glädjande nyheter om stora framsteg som världens ledare kommer fram till i Sydafrika. Följ även detta på twitter.

Saving tomorrow today
En slogan som förpliktar. Jag är försiktigt positiv men skulle bli mycket besviken om mötet inte tar ett antal steg framåt.

Inga kommentarer: