fredag 7 oktober 2011

Hur mycket kan hända på ett dygn egentligen?

16.30 i onsdags stängde AMT. Vad sjutton är det tänker du (med rätta...). Det är den allmänna motionstiden i riksdagen. Från den 15 september när riksdagsåret öppnar får alla ledamöter motionera om vad de vill och måste lämna in sin motion senast halv fem den 5 oktober. Vi som jobbar för S i riksdagen har en raffinerad databas där motionerna snirklar sig igenom ett system där de ska läsas och funderas på. Av de 3198 motioner som lämnades in kom över 1000 stycken från oss, så det finns en del jobb att göra den här tiden på året. Samtidigt ska vår budgetmotion presteras och våra motioner på respektive utgiftsområde till budgeten också skrivas. Därför är det lite som att leva före och efter AMT.

Nog om det.

På torsdag morgon efter AMT fick jag möjlighet till en spontanfika med min underbara vän Annika. Hon befann sig precis utanför mitt jobb och vi gick till ett mysigt alldeles nyöppnat fik. Vi bubblade om massor av saker (vi hade ju inte träffats på nästan en vecka...) och när vi var mitt i en mening kände jag att jag fick svårt att andas och att en konstig smak (nästan metallik) fanns i min mun. Det visade sig vara dill på min ostfralla! Det blev ilfart med ambulans till SÖS och när jag kom in fick jag ett anfall till och den här gången pallade inte hjärtat detta riktigt så det blev lite kalabalik.

Efter ett anfall är vila bästa medicinen så hela dagen har jag suttit i soffan. Jag hade lovat min man att inte starta jobbdatorn och det höll jag men det går ju inte leva en hel dag utan sociala media och nyhetssajter så döm om min förvåning när dagen började med en Juholttabbe och sedan SVT:s katastrofala hantering av partiledardebatten i Agenda på söndag där de på allvar tror att vi ska stå som en opposition tillsammans med SD. En klok person sa på FB idag att han gärna skulle avsluta sin prenumeration på SVT (om det bara gick) och det ligger nåt i det...

Så nu hade vi återigen varit rakryggade i vår kritik mot SD och då kommer det otroliga uttalandet från en partist att vi borde införa olika typer av medborgarskap. Då höll jag på att logga ut för gott. Som tur var har både Håkan Juholt, i ett pressmeddelande, och vår migrationspolitiska talesperson Fredrik Lundh Sammeli tydligt gått ut och dementerat detta galna påhitt. Så här säger Lundh Sammeli i sitt uttalande:
"Är man svensk medborgare så är man. Sverige ska inte ha några andra klassens medborgarskap."
Någonstans mitt i detta fick vi det upplyftande beskedet att tre starka kvinnor som kämpar för fred och demokrati får Nobels fredspris. Det är de väl värda och för en stund känns svenskt gnabb i politiken väldigt långt borta. Jag vill framföra ett varmt grattis till Ellen Johnson Sirleaf, Tawakul Karman och Leymah Gbowee för ert fantastiska engagemang!

Efter denna trots allt inte alltför stolta dag kollade jag in vinna- eller försvinna-landskampen mot Finland som vi som tur var vann. Och till sist har äntligen nya www.pandurohobby.se lanserats efter flera veckors väntan.

Det känns fortfarande som att jag käkat taggtråd och att någon slagit nåt hårt i huvudet på mig men träningsvärken börjar försvinna så om jag vilar i helgen så är jag redo att förändra världen på måndag igen!

Och allt detta på bara lite mer än ett dygn.

4 kommentarer:

Anonym sa...

JUHOLT FUSKAR MED BIDRAG
vilken skojare han är....

Är man svensk medborgare så är man. Sverige ska inte ha några andra klassens medborgarskap.

...eller hur

Anonym sa...

Kan du inte få Juholt att betala tillbaka alla 320 000 kr? Han har ju ljugit om vart han bor!!! Har du din sambo undanstoppad i en lägenhet så är det där du bor, inte i Oskarshamn. Då har du heller inte rätt till dubbelt boende. Jag menar, innan pressen kommer på det...

snushane sa...

Detta om debatten i Agenda att inte delta är bara löjligt från Sossarnas sida. Som politiker ska man kunna ta debatten även mot ett
främlingsfientligt Parti? Det är väll snarare det att Juholt kommer att få en massa skit från Alliansen om sitt Lägenhetsfiffel, som han inte klarar av? Som sagt vi har Demokrati i Sverige? Så det är bara att ta debatten.. Så övertala Juholt att stå Rakryggad och ta debatten, annars föder det bara massor med Politikerförakt

Andrine Winther sa...

Hej,

Kul att min inlägg engagerar!

Dock svarar jag inte på anonyma kommentarer. Men ge er till känna så debatterar jag gärna.