fredag 21 oktober 2011

Stans coolaste hotell fixar det som Värmdö-(m)ajoriteten inte klarar av

Bild: www.fotoakuten.se

Nordic Light Hotel är ett grymt snyggt och modernt hotell mitt i centrala Stockholm. De har infört köttfria måndagar beskriver VD Satu Andersson för DN. Hotellet vill bidra till en bättre miljö och det är väl känt att köttproduktion är negativt ur miljösynpunkt.

För nästan två år sedan lämnade vi socialdemokrater i Värmdö in en motion om att införa en vegetarisk dag i våra verksamheter. Skälet var det samma. Miljö- och klimathänsyn. Dessutom bidrar köttfri mat till en bättre hälsa vilket är en bonus i sammanhanget.

Med moderaterna i spetsen röstade de andra partierna, inklusive Miljöpartiet, ner vår förslag. Debatten var stundtals raljerande ifrån (m)ajoritetens sida med argument som att det är omöjligt att ställa sådana krav eller hur kan ni vara så säkra på att det här är bra för miljön eller min favorit (ett argument som de använder i alla diskussioner om alla frågor) det här är ju viktigt men vi vill inte göra det på det här sättet.

Som vanligt finns inga ambitioner att bidra aktivt till att förändra samhället till det bättre. Ett hotell klarar alltså det som (m)ajoriteten i Värmdö inte klarar av. Bedrövligt!

Inga kommentarer: